HOTLINE : +62 856 1594 662 EMAIL : fiestacanopy@gmail.com :
My Blog
SHARE :

gyógyulás és utógondozás

31
03/2023
Kategori : Uncategorized

Author : admin


gyógyulás és utógondozás

Az ember ezután a hátán fekszik, és a lábaikat a szorosra helyezi. Az orvos beilleszt egy spekulumot a hüvelybe. A Speculum egy kicsi fémkészülék, amely megnyitja a hüvelyt, lehetővé téve az orvosnak, hogy megvizsgálja a hüvely és a méhnyak.

Egyes eljárások egy kolposzkóp alkalmazását foglalják magukban, amely nagyítja a hüvelyben és a méhnyakban lévő szöveteket, hogy segítsen az orvosnak jobb látni.

Időnként az orvos ecet -oldatot is alkalmazhat a méhnyakra. Ez a rendellenes szöveteket láthatóbbá teheti. Ez bizsergő érzést okozhat a környéken, de nem lehet fájdalmas.

Ezt az előkészítést követően az orvos beilleszti a hurok eszközt a hüvelyen keresztül, hogy elérje a méhnyakot. Kivonják a rendellenes sejteket azáltal, hogy finoman lekaparják a méhnyak felületét. A hurok egy vagy két áthaladásának elegendőnek kell lennie a minta kinyeréséhez.

Lehetséges, hogy az eljárás halvány érzéseket okozhat. Ha ez megtörténik, elengedhetetlen az orvos tájékoztatása, és nyugodt és még mindig maradni. A hirtelen mozgások további szövődményeket okozhatnak.

Az eljárás befejezése után az embernek 10–15 percig kell pihennie. Az orvos a mintákat laboratóriumba küldi tesztelésre.

helyreállítás és utógondozás

Több hétbe telik, amíg a leepből teljes mértékben felépülhet. Ez idő alatt egy személy vérzést, elszíneződött kisülést és enyhe hasi görcsöt tapasztalhat. A

vény nélkül kapható fájdalomcsillapító gyógyszerek, mint például az ibuprofen, segíthetnek csökkenteni a hasi kellemetlenségeket. Ha a görcsök súlyossá válnak, azonnal vegye fel az orvosát.

Lehet, hogy némi vérzés van egy leep során, de az orvos cauterizálja a területet, hogy lezárja a törött ereket és csökkentse a jelentős vérzés esélyét. Pasztát is alkalmazhatnak a vérzés megelőzésére.

Néhány vérzés azonban az eljárás után legfeljebb 2 hétig előfordulhat. Ha valaki súlyos vérzést tapasztal, akkor azonnal vegye fel a kapcsolatot az orvossal.

A doktor általában azt tanácsolja, hogy ne helyezze be bármit a hüvelybe, beleértve a tamponokat, a műtét utáni első hetekben. Kerülje a fárasztó aktivitást a gyógyulás során.

Több nyomon követési látogatásra lesz szükség, hogy az orvos figyelje a gyógyulást.

mellékhatások és kockázatok

A LEEP nagyon biztonságos eljárás. Vannak, akik a gyógyulás során enyhe hasi görcsöket és vérzést tapasztalhatnak.

Ritka esetekben más kockázatok a következők:

 • fertőzés
 • A méhnyak hegesedése
 • Nehézségekbe kerül.
 • koraszülött
 • Egy alsó súlyú baba születése

Egyes tényezők bonyolíthatnak egy Leep -t, beleértve:

 • Terhesség
 • menstruáció
 • A méhnyak körüli gyulladás

Alapvető fontosságú, hogy az orvos bármely tényezőjéről tájékoztassa az orvosot az eljárás elvégzése előtt.

Takeaway

A LEEP hasznos a méhnyakrák szűrésére és kezelésére. Az eljárás viszonylag gyors és fájdalommentes.

A gyógyulás több hétig is eltarthat, és egy személynek némi kellemetlenséget tapasztalhat. A súlyos szövődmények ritkák.

A LEEP eredményeinek megszerzése segíthet egy személynek és orvosuknak megalapozott döntés meghozatalában a következő lépésekről.

 • Rák/onkológia
 • méhnyakrák/HPV oltás
 • Terhesség/szülészeti szakasz
 • Női egészség/nőgyógyászat

A maradék baktériumok fragmensei kiterjeszthetik a Lyme -betegség tüneteit

 • Néhány Lyme -kórban szenvedő ember számára a tünetek jóval meghaladják az antibiotikumokkal végzett „sikeres” kezelést.
 • Egy új tanulmány megállapítja, hogy a baktériumok halott, bal oldali bitjei, amelyek Lyme-kórot okoznak, lehetnek a bűnös.
 • A kutatás azt mutatja, hogy ezek az életképes fragmensek még több neurológiai és izom -csontrendszeri gyulladást okoznak, mint az élő baktériumok.
 • Remélhetőleg a jövőbeli kezelés semlegesítheti vagy tisztázhatja ezeket a tartós fragmentumokat.

Az orális antibiotikumok 2–4 hetes kezelési kezelése a legtöbb ember számára gyógyítja a Lyme-kórot. Néhány esetben azonban a tünetek hónapokig maradnak. Ezen tünetek között szerepel a kognitív diszfunkció – a gondolkodás nehézsége – és az izom -csontrendszeri fájdalom.

Egy új tanulmány a New Orleans -i Tulane Egyetem kutatóitól felfedezte, mi lehet az oka.

Miután az antibiotikumok a Lyme -kórért felelős baktériumokat kezelték, a halott fragmensek elmaradnak, és ezek gyulladást okoznak a központi és perifériás idegrendszerekben.

Vezető tanulmányi szerző, Dr. Geetha Parthasarathy, a Tulane Egyetem Nemzeti Főbb Terímkutató Központjának mikrobiológiai és immunológiai asszisztens professzora magyarázza:

„Mivel a neuroinflammation számos idegrendszeri rendellenesség alapja, Az agyban ezen megoldatlan fragmentumok miatt az agyban tartó gyulladás hosszú távú egészségügyi következményeket okozhat. ”

Dr. Michal Křupka, a Palacký Egyetem Olomouc -ból, Csehországban – aki nem vett részt a tanulmányban – ma elmondta az Medical News -nak: „Úgy gondolják, hogy az immunrendszer túlzott aktiválása szerepet játszik ebben az esetben. Ahelyett, hogy maga a fertőzés. ”

Az MNT -nek küldött e -mailben Dr. Parthasarathy írta:

“Lényegében, ha egy élő baktérium olyan, mint egy csomagolt bőrönd, akkor a halott baktérium -törmelék olyan, mint egy nagyobb terület, amely több sejtet stimulál a gyulladásosabb mediátorok felszabadításához. ”

A tanulmányt a tudományos jelentésekben tették közzé.

A kezelés utáni Lyme-kór szindróma nyomai

A vizsgálat szerint a Lyme-kórban szenvedő emberek 10–35% -a végez végül a kezelés utáni Lyme-kór-szindrómát (PTLDS).

A PTLD -kkel rendelkező emberek kedvtelésből tartott agyi szkennelésekor más kutatók a kezelés után sok hónappal a glia aktiválás jeleit észlelték, jelezve a tartós neuroinflammációt. A gliasejtek az agysejtek típusai; Számos támogató szerepet játszanak az idegsejtek számára.

A Lyme -kór okozta baktériumok típusa a Borrelia burgdorferi.

Ehhez a tanulmányhoz a kutatók elemezték a B. burgdorferi detritus hatását a Rhesus makákók agyában, akiket a baktériumok ultrahangos fragmentumainak tettek ki. A ultrahang ultrahang rezgést magában foglalja a sejtek feloszlatására.

Különösen a csoport megvizsgálta ezen fragmentumok hatásait a majmok frontális kéregében és a dorsalis gyökér ganglionokban.

Meglepő módon, a gliális gyulladás ezeken a területeken többször is kiemeltebb volt, mint a makákókban, akiket éltek B. burgdorferi -nek. A kutatók azt találták, hogy ez szignifikánsan elterjedtebb a frontális kéregben, mint a hátsó gyökér ganglionban.

A kutatók bebizonyították, hogy a B. burgdorferi fragmensek az idegsejtek sejthalálát eredményezték.

Arra gondolnak, hogy az antibiotikumok által lebontott baktériumok „több ligandumot, például lipoproteinek, flagellinek, DNS -t, RNS -t és mások” felszabadulnak, nagyobb mennyiségben, mint az élő baktériumokban.

A fertőzés utáni pusztítás

Lyme-kórban szenvedő személyeknél B. burgdorferi lépjen be a testbe egy kullancscsípés útján. Ez egy jellegzetes bika-szem-kiütést okozhat, amelyet fejfájás, láz és rossz közérzet követ, majd a baktériumok más szervekbe terjednek.

„A töredékeknek nem kell az agyba utazniuk” – mondta Dr. Křupka. „Valószínűleg a baktériumok részei lépnek be az agyba akut neuroinfekció során, és [amelyek] még az antibiotikum -kezelés után is fennállhatnak. Ezek a maradékok krónikus gyulladásos reakciót okozhatnak. ”

Dr. Parthasarathy tervezi a baktériumok fragmentumainak hatástalan tisztításának további vizsgálatát. Arra is szándékozik feltárni a B. burgdorferi új gyulladásgátló stratégiáit.

 • Fertőző betegségek/baktériumok/vírusok
 • Neurológia/idegtudomány
 • Fájdalom/érzéstelenítés

A hüvelyesek csökkenthetik a 2. típusú cukorbetegség kockázatát

A 2. típusú cukorbetegség súlyos egészségügyi problémát jelent az Egyesült Államokban és az egész világon. Az új kutatások azt mutatják, hogy a hüvelyesek magas fogyasztása jelentősen csökkenti a betegség kialakulásának kockázatát.

A hüvelyes család olyan növényekből áll, mint lucerna, lóhere, borsó, földimogyoró, szójabab, csicseriborsó, lencse és különféle bab.

Mint élelmiszercsoport, úgy gondolják, hogy különösen tápláló és egészségesek. Ennek egyik oka az, hogy magas szintű B -vitaminokat tartalmaznak, amelyek segítenek a testnek az energia előállításában és az anyagcserének szabályozásában.

Ezenkívül a hüvelyesek magas rostban vannak, és ásványi anyagokat, például kalciumot, magnéziumot és káliumot tartalmaznak. Ezek magukban foglalják a különféle úgynevezett fitokémiai anyagokat is-bioaktív vegyületeket, amelyek tovább javítják a test anyagcseréjét, és azt javasolták, hogy megvédjék a szívbetegségeket és a cukorbetegségeket.

Végül, a hüvelyeseket szintén „alacsony glikémiás index -élelmiszernek” tekintik, ami azt jelenti, hogy a vércukorszint nagyon lassan növekszik, miután felhasználták őket.

Annak érdekében, hogy az emberek tudatosítsák a hüvelyesek sok egészségügyi előnyeit, az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete 2016 -os 2016 -os impulzusok évévé nyilvánította. Az impulzusok a hüvelyesek alcsoportja.

Különböző egészségügyi előnyeik miatt azt javasolták, hogy a hüvelyesek védjék a 2. típusú cukorbetegség kezdetétől – ez egy súlyos betegség, amely körülbelül 29 millió embert érint az Egyesült Államokban és több mint 400 millió felnőttet világszerte. Ennek a hipotézisnek a tesztelésére azonban kevés kutatást végeztek.

Ezért az emberi táplálkozási egység kutatói a spanyolországi Tarragonában, a Tarragonában, az Universitat I. Virgili -nél, a Prevencioón con Mediterránnea más kutatóival együtt, hogy megvizsgálják a hüvelyek közötti összefüggést a hüvelyum közötti összefüggést. A fogyasztás és a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata a kardiovaszkuláris betegségek fokozott kockázatában szenvedő embereknél.

A tanulmány a fehérjékben és a szénhidrátokban gazdag élelmiszerek helyettesítésének hatásait is elemzi, és az eredményeket a klinikai táplálkozás folyóiratban tették közzé.

A

lencse magas bevitele 334 % -kal csökkenti a 2. típusú cukorbetegség kockázatát. A csapat 3349 résztvevőt vizsgált a Porimed tanulmányban, akiknek a vizsgálat elején nem volt 2. típusú cukorbetegség. A kutatók a tanulmány kezdetén és a 4,3 év medián követési periódusának során minden évben összegyűjtöttek információkat az étrendjükről.

Az alacsonyabb kumulatív hüvelyesfogyasztással rendelkező személyek körülbelül 1,5 heti adagot tartalmaztak 60 gramm nyers hüvelyes, vagy napi 12,73 gramm. A magasabb hüvelyes fogyasztást úgy határozták meg, hogy 28,75 gramm hüvelyes, vagy ha hetente 3,35 adagot tartalmaz.

A Cox regressziós modellek felhasználásával a kutatók elemezték a 2. típusú cukorbetegség előfordulása és a hüvelyesek, például lencse, csicseriborsó, száraz bab és friss borsó közötti átlagfogyasztás közötti összefüggést.

Összességében a követési időszakban a csapat 266 új cukorbetegség esetét azonosította.

A tanulmány kimutatta, hogy a hüvelyesek magasabb bevitele 35 százalékkal kevésbé valószínű, hogy 2. típusú cukorbetegséget alakítanak ki, mint a társaik, akik kisebb mennyiségű hüvelyeset fogyasztottak. Az összes vizsgált hüvelyes közül a lencse volt a legerősebb, a 2. típusú cukorbetegség alacsony kockázatával.

Valójában a magas lencsek fogyasztásának (majdnem egy heti tálalásként definiálva) 33 százalékkal kevésbé váltak ki cukorbetegségben, mint az alacsony fogyasztású társaik-vagyis azok a résztvevők, akiknél kevesebb volt, mint Hetente fél adag.

Ezenkívül a kutatók azt találták, hogy a fehérje- és szénhidrátban gazdag ételek napi fél adagolásának helyettesítése- beleértve a kenyeret, a tojást, a rizst vagy cukorbetegség.

A szerzők arra a következtetésre jutnak, hogy:

“A hüvelyesek gyakori fogyasztása, különösen a lencse, a mediterrán étrend összefüggésében, előnyt nyújthat a 2. típusú cukorbetegség megelőzésében az idősebb felnőtteknél, magasnál magas szintű felnőtteknél szív- és érrendszeri kockázat. ”

Tudja meg, hogy az egészséges vegetáriánus étrend jelentősen csökkentheti a 2. típusú cukorbetegség kockázatát.

 • 2. típusú
 • Szívbetegség
 • Táplálkozás/étrend

kevesebb alvás, több étel és ital?

Éjszaka kevesebb, mint 7 órán keresztül alvás azt jelentheti, hogy az emberek többet esznek és isznak, hozzájárulva az elhízáshoz – mondja az American Journal of Health Promócióban közzétett kutatás.

A rövid alvás és az elhízás közötti kapcsolat már ismert, de a jelen tanulmány az alvás és az elhízás közötti kapcsolat új aspektusára összpontosít: függetlenül attól, hogy a rövid alvás kapcsolódik -e a másodlagos étkezéshez vagy iváshoz fordított több időhöz.

„A másodlagos étkezés és ivás” arra utal, hogy a vízen kívüli italok, például a cukorral édesített italok, miközben elsősorban egy másik tevékenységet folytatnak, például a televíziót.

Dr. Gabriel S. Tajau, az Alabama Egyetemen, a Birmingham (UAB) Epidemiológiai Tanszékén, és kollégái 28 1550 amerikai felnőtt adatait vizsgálták, akik közül 55,8% volt, 21-65 éves korú nő, 21-65 éves korig. , aki 2006-08 között részt vett az amerikai időhasználati felmérésben.

A rövid alvók másodlagos étkezést és ivást folytatnak

A vizsgálók a másodlagos étkezéshez és iváshoz fordított időt, valamint az elsődleges étkezést és az ivást, az alvás időtartamát, mint a fő független változót.

Több változót is figyelembe vettek, mint például a faj és a nem, a társadalmi -gazdasági tényezők, valamint a hétköznapi időhasználat a hétvégékkel szemben, hogy meghatározzák a rövid alvás, valamint az étkezési és alkoholfogyasztási magatartás összefüggését. A „normál alvást” 7-8 órának tekintik.

Azok, akik rövid alvást jelentettek, napi további 8,7 percig is másodlagos étkezést folytattak, valamint napi további 28,6 perces másodlagos ivást és hétvégén 31,28 percet.

Egyéb kapcsolatok az elhízás és az alváshiány között a légzési problémákra és a hormonális egyensúlyhiányra összpontosítva.

Az USA Nemzeti Alvó Alapítvány egy ördögi kör részeként leírja az alvás apnoe-t, az alvás-rendellenes légzési állapotot. Körülbelül 18 millió amerikai, mondják, hogy van olyan állapota, amely gyakran a túlsúlyhoz kapcsolódik, mert mivel egy személy súlyt szerez a csomagtartó és a nyak területén, a légzési funkció szenved. Az eredmény a nappali álmosság, ami megnehezíti a testmozgást.

Egyéb tanulmányok kimutatták, hogy az alvási adósság felépítése néhány nap alatt ronthatja az anyagcserét és megzavarhatja a hormonszintet. Az egészséges fiatal felnőttek néhány éjszakára korlátozó tanulmányai azt mutatták, hogy a test azon képessége, hogy feldolgozza a glükózt a vérben, bizonyos esetekben a cukorbetegség szintjére csökken.

Az egészséges felnőttek, akiknek átlagosan 6,5 órát vagy annál kevesebb alvást, hormonális változásokat tapasztalnak, amelyek befolyásolhatják a jövőbeli testtömegüket és ronthatják hosszú távú egészségüket. Ahhoz, hogy ezek az emberek normalizálják a vércukorszintjét, 30% -kal több inzulint kell készíteniük, mint a normál alvók. Annak ellenére, hogy még nem volt túlsúlyos, ezek az egyének profiljai hajlamosak arra, hogy így váljanak.

A tanulmány szerzői arra a következtetésre jutnak, hogy:

“A rövid alvás a másodlagos étkezés és különösen a másodlagos ivás során eltöltött több idővel jár. Ez potenciálisan azt sugallja, hogy a rövid alvástól a megnövekedett kalóriabevitelig az italok és a zavart étkezés formájában a megnövekedett kalóriabevitel, és így megnövekedett az elhízás kockázata, bár további kutatásokra van szükség. ” A

orvosi hírek ma korábban beszámoltak az alváshiány és az elhízás közötti kapcsolatról.

 • Táplálkozás / étrend
 • Elhízás / fogyás / fitnesz
 • Alvás / alvási rendellenességek / álmatlanság

A szerkesztő levele: A keserű igazságok egy hete

Medical News ma minden fekete emberrel áll, és mindazok, akik jelenleg Amerikában tiltakoznak a szisztematikus rasszizmus ellen, amely oly sok fekete ember életét állította.

Ez volt a keserű igazságok hete.

Az Medical News mai küldetése az, hogy erősebbé és egészségesebbé tegyük a világot.

Berita Lainnya